samenvoorvredeinkleuren
Beweging voor
Geweldloze Kracht

Adres:
Stichting voor Actieve Geweldloosheid (SVAG) Postbus 288
5280 AG Boxtel

Postbankgiro: 266551

E-mail:
info@ geweldloosactief.nl

Websites:
www. geweldlozekracht.nl www. samenvoorvrede.nlWERELDMARS
VOOR VREDE EN GEWELDLOOSHEID
Demonstratie wereldmars voor vrede
Van 2 oktober 2009 – 2 januari 2010 zal er een “Wereldmars voor Vrede en Geweldloosheid” gehouden worden. Gedurende 90 dagen zullen 90 landen in 6 werelddelen hierbij betrokken zijn, evenals tenminste 1 miljoen deelnemers. In veel landen zijn de voorbereidingen reeds in volle gang om deze tocht van 160.000 km over de aarde tot een mondiaal succes te maken.
Wereld zonder oorlogen en geweld
Het initiatief voor deze wereldmars komt van de organisatie ‘Mundo sin guerras y sin violencia’, die reeds 15 jaar actief is. Via deze mars wordt een stem gegeven aan de miljoenen mensen die fysiek of psychisch gebukt gaan onder de gevolgen van oorlogen en geweld en aan allen die hunkeren naar het stoppen hiermee. Hoe anders zou de mensheid er voor staan als 30 – 50% van de wapenbudgetten gebruikt zouden worden om de leefomstandigheden van mensen te verbeteren? Alleen al met 10% van het bedrag dat aan wapens uitgegeven wordt zou er een eind komen aan de honger in de wereld.
logo wereldsmars in spaans en engels
Daarbij komt dat oorlogen en geweld steeds meer toenemen en de wapens, zoals de huidige ontwikkeling van uiterst kleine atoomwapens, steeds meer een bedreiging vormen voor grote groepen mensen en het milieu. Het beëindigen van oorogen en geweld, en het verder ontwikkelen en inzetten van middelen en methoden van vreedzame conflictaanpak, en hierover tot internationale afspraken komen, betekent het achter ons laten van onze préhistorische erfenis en een gigantische stap voorwaarts in onze evolutie.
Meer informatie en deelname

De wereldmars, beginnend in Nieuw-Zeeland op 2 oktober 2009 (Internationale Dag van Geweldloosheid) en eindigend op 2 januari 2010 in Argentinië, zal ook door Nederland gaan. Tijdens de tocht, vooral afgelegd via het openbaar vervoer, worden een groot aantal steden bezocht waar landelijke en lokale organisaties activiteiten organiseren. Ook zullen er gesprekken met onder andere politici en regeringsleiders gevoerd worden. Zie voor meer informatie www.theworldmarch.org/ Via ons webblad www.samenvoorvrede.nl blijven we u op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen.

Zie ook: “WereldMars voor Vrede en Geweldloosheid zal de grootste in de geschiedenis zijn.” (30 november 2008)

Belangstellenden die iets rond deze mars willen organiseren, of er aan willen deelnemen, kunnen dit laten weten aan:
Beweging voor Geweldloze Kracht, Postbus 288, 5280 AG Boxtel
of via e-mail: info@geweldloosactief.nl .