samenvoorvredeinkleuren
Beweging voor
Geweldloze Kracht

Adres:
Stichting voor Actieve Geweldloosheid (SVAG) Postbus 288
5280 AG Boxtel

Postbankgiro: 266551

E-mail:
info@ geweldloosactief.nl

Websites:
www. geweldlozekracht.nl www. samenvoorvrede.nlOMGAAN MET HANGJONGEREN: 99 TIPS
“Zachte aanpak is beter voor de buurt dan harde. Ze hangen rond, maken lawaai en gooien ruiten in. Hangjongeren kunnen het woongenot flink verpesten,” opende Dagblad De Pers begin april een artikel over het boek “Hangjongeren, 99 tips voor buurtbewoners en voorbijgangers” (176 blz.; E 9,95; www.uitgeverijprometheus.nl) van pedagoog en trainer Hans Kaldenbach.
Omgaan met handjongeren
Een handzaam en praktisch boekje, gebaseerd op een schat aan ervaring. De zachte aanpak (‘judo’, maar dan met een positief contact makende houding en woorden) heeft meer effect dan een harde (‘karate-achtig’, aanvallend in woorden en gebaren of met voeten en vuisten) aanpak, aldus de auteur.
De opzet, op basis van korte kernachtige stukjes, maakt het heel leesbaar en overzichtelijk. Dit is een deel van het succes van dit, en 3 eerdere boeken van Hans Kaldenbach. En ook omdat hij zich richt op gewone burgers en hen aanspreekt op een heel directe en alledaagse manier. Zoals: “Wat doet u als ze uw tuin vernielen of een vuurtje stoken in uw portiek? Wat kunt u doen als uw dochter niet meer langs een hanggroep durft? Kunt u iets doen als jongens ’s nachts fietsen in elkaar trappen of voorbijgangers lastigvallen? Hoe krijgt u een groep hangjongeren weg bij uw winkel?”
Eerdere boeken van zijn hand zijn: “Doe maar gewoon. 99 tips voor het omgaan met Nederlanders”; “Respect! 99 tips voor het omgaan met jongeren in de straatcultuur” en “De A is van Amalia, die is allochtoon”.