samenvoorvredeinkleuren
Beweging voor
Geweldloze Kracht

Adres:
Stichting voor Actieve Geweldloosheid (SVAG) Postbus 288
5280 AG Boxtel

Postbankgiro: 266551

E-mail:
info@ geweldloosactief.nl

Websites:
www. geweldlozekracht.nl www. samenvoorvrede.nlDE TAAL VAN DE VREDE
“De taal van de vrede spreken door geweldloze communicatie toe te passen, biedt ons de kans om de hevigheid van conflicten te verminderen of ze op te lossen,” stelt Marshall Rosenberg in zijn nieuwste boek. “Het is de meest effectieve manier die ik overal ter wereld – in gezinnen met grote problemen, in disfunctionele bureaucratieën en in door oorlog verwoeste landen – heb toegepast om tot een vreedzame oplossing van een conflict te komen.”
Boekomslag Taal v.d. Vrede
”Meestal is het zo, dat als we vreedzame veranderingen willen bewerkstelligen, we de manier dienen te veranderen waarop we onszelf en anderen zien, en de manier waarop we onze behoeftes vervullen,” schrijft hij. “Dit is een van de meest uitdagende aspecten van het spreken van de taal van de vrede, want we dienen er eerlijk en open voor te zijn, nauwgezet na te gaan wat zich in ons afspeelt en bepaalde vastgeroeste ideeën los te laten die te maken hebben met oordelen, angst, verplichtingen, plichtsbesef, schuld en schaamte, straf en beloning. Dat is niet altijd even makkelijk, maar het is zeker de moeite waarde,” aldus de auteur.
“De Taal van de Vrede; wat je nu zegt verandert jouw wereld”, Marshall B.Rosenberg, Uitgeverij De Zaak, 170 blz.; € 18,95; april 2008; www.uitgeverijdezaak.nl .